Forró puncs egyszerűen
Németországban tanultam, egyetemista korom teleinek egyik kedvence.
Forró puncs egyszerűen
Hozzávalók 6 személyre
- 1 l száraz vörösbor
- 1 l narancslé
- 250 g kristálycukor
- 8 tojássárgája
- 0,5-1 dl rum
- 1 tk fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- ½ csillagánizs
Elkészítés:
A tojássárgáját cukorral elkeverjük, majd vízfürdő felett robotgéppel habosra keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a víz.
Amikor krémessé válik, apránként adjuk hozzá a vörösbort, amíg kissé lehűl.
Öntsük át egy nagy főzőedénybe, adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslét, rumot és a fűszereket.
Négy-öt percig lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
Nagy puncsos tálban tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept