Paprikás krumpli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 szál parasztkolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Előkészítünk mindent: a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén megmossuk.
Olajon megpároljuk a hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, és beletesszük a krumplit. 2-3 percig így kevergetjük. Majd felöntjük kevés vízzel, és ízlés szerint szórunk rá sót, borsot, köményt, a fokhagymát is belenyomjuk. Beletesszük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. Annyi vizet adjunk még hozzá, hogy mindent ellepjen. Ha valaki bővebb lét szeret, többet is tehet hozzá. Fedő alatt, kb. 30 percig főzzük. Ha a krumpli puha, készen is vagyunk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük