Céklasaláta
Céklasaláta
Hozzávalók 12 személyre
- 2 kg nyers cékla
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál cukor
- 0.5 dl 10%-os ecet
- 1 teáskanál köménymag
- 1 liter víz
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük, főzés után hideg vízbe tesszük, így a héja jobban leválik. Megpucoljuk, felszeleteljük és olyan edénybe tesszük, amiben könnyedén eltároljuk.
A levéhez 1 liter vizet felforralunk a köménnyel, majd forrás után hozzáadjuk a sót,cukrot és az ecetet is. A kész öntettel leöntjük a már elkészített céklát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept