Oroszkrémtorta
Oroszkrémtorta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 5 tojásból kerek piskóta
- (5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt, késhegynyi sütőpor)
- _Krém_
- 5 tojás
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 púposabb ek. vaníliás pudingpor
- 3 dkg zselatin
- 3-4 dl tejszín
- 20-25 dkg cukrozott gyümölcs
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
Tetejére
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint gyümölcs
- kakaó
- mazsola
Elkészítés:
5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a tészta. A mazsolát a rumba áztatjuk.
A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, hozzákeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet - csomómentesre keverjük.
Gőz felett sűrű krémet főzünk belőlük (kissé időigényes, de megéri).
A zselatint a mazsoláról leszűrt, kevés rumba áztatjuk. Majd pár perc múlva a mikróban melegítve feloldjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk! A tojáskrémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
A tortalap első lapját lefektetjük, erre kerül egy adagnyi krém, majd a cukrozott gyümölcs, végül a mazsola. Ráhelyezzük a következő tortalapot és ugyanúgy járunk el, mint az első lapnál. Végül ráhelyezzük a sima tortalapot a tortára.
Tejszínből felvert habot teszünk a tortára. Oldalt és felül is megkenjük, majd díszítjük. A díszítés lehet cukrozott gyümölcs, kakaópor, de ha maradt ki krém, akkor habnyomóval díszeket is formázhatok a tetejére. Én aszalt szilvát tettem rá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept