Csőben sült zöldbab

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A recept ötlet egy kedves ismerősömtől Kard Évától van. Már mirelit zöldbaból is elkészítettem,nagyon finom önálló ételként is, de bármilyen hús mellé köretként is kiváló.

Csőben sült zöldbab

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg zöldbab (sárga v. zöld hüvelyű)
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • néhány szál metélőhagyma
  • néhány szál zöld petrezselyem
  • őrölt bors
  • 1 tk. házi ételízesítő
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 1 db.paradicsom
  • 1 tk. zsemlemorzsa
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

ŐSZI-TÉLI RECEPTEK
1.A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk ízlés szerint, majd 10-15 perc alatt roppanósra főzzük.
2.Ezután szűrjük le,( én egy kis hideg vízzel leöblítettem) majd alaposan csepegtessük le.
3.A tejfölt elkeverjük a tojással, a krémsajttal ízesítjük apróra vágott kaporral, ételízesítővel, sóval és őrölt borssal.
4.Egy tepsit ( én kerámia tepsit használtam ) kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és ráhelyezzük az alaposan lecsepegtetett zöldbabot.
5.Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket.
6.Tegyük rá a felszeletelt paradicsomot, szórjuk meg a petrezselyemzölddel, és a metélőhagymával.
7.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
8.Amikor megpirult, szórjuk rá a parmezánt és 1-2 percre tegyük be a sütőbe.
9 Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük