Spagetti torta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spagetti torta

Hozzávalók 8 személyre

Tészta

  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag hagyományos (főzős) vaníliás puding
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 500 ml tejszín
  • 25 dkg sovány túró
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítés

  • 1 db barackbefőtt
  • eperszósz vagy eperlekvár
  • reszelt fehér csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a liszttel vegyített puding- és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük, és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a pudingport. Jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet. A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt \"rányomjuk\" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük