Spagetti torta
Spagetti torta
Hozzávalók 8 személyre
Tészta
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag hagyományos (főzős) vaníliás puding
- 6 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém
- 500 ml tejszín
- 25 dkg sovány túró
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 csomag habfixáló
Díszítés
- 1 db barackbefőtt
- eperszósz vagy eperlekvár
- reszelt fehér csokoládé
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összedolgozzuk, óvatosan hozzákeverjük a liszttel vegyített puding- és sütőport.
A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük, és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a pudingport. Jó kemény habbá verjük.
A sovány túrót óvatosan belekeverjük. Egy kis adaggal megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet. A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt \"rányomjuk\" a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept