Sajtos-tejfölös karfiol

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyerekkorom kedvenc étele a rakott karfiol, ezt számtalan változatban elkészítem saját ötlet alapján, illetve mindig azt használok hozzá, amit a hűtőben találok.
Fiam kedvenc étele.

Sajtos-tejfölös karfiol

Hozzávalók 4 személyre

  • egy közepes fej karfiol(kb. 1 kg)
  • 1 pohár 12%-os tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt mozzarella
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt.
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a parmezánt és a mozzarellát (egy evőkanálnyit félre teszünk), sózzuk. Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük