Anyuféle babsaláta

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a saláta is "anyuspecialitás". Nagyon sokszor készül, mert bizony nálunk kilószámra fogy. Ideje sincs üvegbe töltődnie. Szóval nálunk a babsaláta a reggelik és vacsorák kiegészítő kelléke, és jelentem nagyon finom.

Anyuféle babsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg bab
  • 1 szál borsikafű
  • 1 ek borsikafű aprítva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek ecet 10%-os
  • fehérbors
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot megtisztítjuk végeit levagdosva, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet, és lassú tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva. A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet. Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen. A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele...jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapun

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük