Anyuféle babsaláta
Ez a saláta is "anyuspecialitás". Nagyon sokszor készül, mert bizony nálunk kilószámra fogy. Ideje sincs üvegbe töltődnie. Szóval nálunk a babsaláta a reggelik és vacsorák kiegészítő kelléke, és jelentem nagyon finom.
Anyuféle babsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg bab
- 1 szál borsikafű
- 1 ek borsikafű aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 ek ecet 10%-os
- só
- fehérbors
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A babot megtisztítjuk végeit levagdosva, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe öntve, vízzel felengedjük, melyhez hozzáadjuk a sót, a hagyma felét (nem aprítva), az 1 szál borsikafüvet, és lassú tűzön puhára főzzük. Ha elkészült, kihorgásszuk belőle a fél hagymánkat illetve a borsikafüvet. Kicsit engedjük kihűlni, majd adjuk hozzá a másik hagymát (nyersen) felaprítva. A hagyma a meleg vízben szépen megpuhul, nem lesz ropogós. Szórjuk meg a frissen aprított borsikafűvel majd adjuk hozzá az ecetet. Most pedig hagyjuk, míg teljesen kihűl a salátánk. Az ecetet két részletben is hozzáadhatjuk a léhez. A felét még akkor amikor meleg a víz, a másik felét pedig már hidegen. A legvégén már csak a bors és az olaj kerül bele...jól megkeverve és hidegre hűtve, kitűnő és frissítő salátát kapun
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció