Zöldbafőzelék
Zöldbafőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldbab
- 3 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- só
- pirospaprika
- zsír
- liszt
Elkészítés:
Őszi-téli recept
A megtisztított, apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ellepje a babot. Ha a zöldbab megpuhul, berántjuk. Ízlés szerinti rántást készítünk zsírral, liszttel. Ha már kezd jó lenni, belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzátesszük a petrezselymet, a pirospaprikát, végül hideg vízzel felengedjük. Kicsivel később hozzáadjuk a tejfölt, és hagyjuk legalább 10 percig, hogy alaposan összeforrjon minden.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept