Gesztenyés kifli

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés kifli

Hozzávalók 6 személyre

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. porcukor
  • 1 dl tej
  • kevés cukor az élesztő felfuttatásához
  • 2 csipet só
  • annyi tejföl, amennyivel egy nagyon könnyű tésztát kapunk

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. margarin
Recept idők

Elkészítés:

Őszi-téli receptek
1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 percre félretesszük. A liszthez csipet sót teszünk, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Nagyon vékonyan kinyújtjuk, és a jól összedolgozott gesztenyés töltelékkel megtöltjük, kis kifliket készítünk, és 120 fokon megsütjük. Ha megsül, porcukorral megszórjuk. Ha tovább szeretnénk fokozni, a kifli végeit csokiba is belemárthatjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük