Gesztenyés kifli
Gesztenyés kifli
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 2 ek. porcukor
- 1 dl tej
- kevés cukor az élesztő felfuttatásához
- 2 csipet só
- annyi tejföl, amennyivel egy nagyon könnyű tésztát kapunk
Töltelék
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. margarin
Elkészítés:
Őszi-téli receptek
1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 percre félretesszük. A liszthez csipet sót teszünk, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Nagyon vékonyan kinyújtjuk, és a jól összedolgozott gesztenyés töltelékkel megtöltjük, kis kifliket készítünk, és 120 fokon megsütjük. Ha megsül, porcukorral megszórjuk. Ha tovább szeretnénk fokozni, a kifli végeit csokiba is belemárthatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept