Csokis piskótatekercs
Csokis piskótatekercs
Hozzávalók 6 személyre
- _A tésztához_
- 6 tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. kakaó
- 6 ek. cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 1 cs vaníliás cukor
- 2.5 dl tejszín
- mandula a szóráshoz
Elkészítés:
A hagyományos módon piskótát készítünk. A fehérjét nagyon keményre verjük a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a 6 kanál cukrot, a tojást, és végül szép lassan, fakanállal kevergetve a sütőporral összevegyített lisztet és kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 5-6 centinél ne legyen vastagabb, majd feltekerjük. Ha kihűl, megtöltjük az alábbi krémmel.
A tejszínt és a vaníliás cukrot keményre verjük, megtöltjük vele a piskótát, rákenjük a maradék krémet a tetejére, és mandulaforgáccsal megszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept