Málnás minidesszert
Málnás minidesszert
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 20 dkg jó minőségű levelestészta
Krém
- 0,5 l tej
- 1 tasak vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Díszítés
- jégcukor
- 20 dkg málna
- mentalevelek
Elkészítés:
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk. (Ha a frissen nyújtottat kapjuk, az a legjobb.) 3x2 cm téglalapokra vágjuk, a tetejét megszórjuk jégcukorral (kicsit belenyomkodjuk) és kiolajozott tepsire rakjuk őket, 180 C fokon, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűl a tészta, kettévágjuk/szedjük - ha elég leveles, könnyen megy.
A krémhez a pudingot a leírás szerint elkészítjük, a végén hozzákeverjük a vajat és hagyjuk hűlni - néha átkeverjük.
A krémmel a tészta alsó felét megkenjük ( kb. 1 kiskanálnyival), majd málnát nyomunk bele, és ráillesztjük a tészta tetejét. (A cukros rész legyen a teteje). Ha szükséges, a málnára is tehetünk kicsi krémet, hogy megálljon a tető. Mentalevelekkel díszíthetjük.
Hűtőben hagyjuk kihűlni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept