Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 6 személyre
- fél kg liszt
- 1 tasak élesztő (instant)
- 3 ek. cukor az élesztőhöz
- 2.5 dl tej
- 1 csipet só
- 1.5 dl olaj
- 1 tojás
- 4-5 ek. kakaó
- 5 kanál porcukor
Elkészítés:
Az átszitált lisztbe morzsoljuk az élesztőt, a cukrot és egy csipet sót.
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojásokat, az olajat és lassan a liszthez keverjük. Robotgéppel dagasztjuk a tésztát, majd meleg helyen, letakarva kb. fél óráig kelni hagyjuk.
Azt követően két részre vesszük a tésztát, és 1/2 cm-re sodorjuk. Majd megkenjük olajjal és rászórjuk a összekevert kakaót.Feltekerjük, és kb.1,5 cm szeleteket vágunk.
Aranyszínűre sütjük csigákat.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept