Rukkolás vegán pizza kezdőknek
A receptet itthon "fejlesztettem ki" házibulik alkalmával, vendégeim szeretetétől lett a recept tökletes. A pizzákhoz kísérőnek hideg sört javasolok :)
Rukkolás vegán pizza kezdőknek
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg fehér liszt
- 400g rukkola
- élesztő
- 1 fél kiskanálnyi cukor
- 1,5 dl víz
- olívaolaj
- paradicsomszósz
- 1 fél kiskanálnyi só
- bors
- bazsalikom
- oreganó
- fokhagyma
- kukoricakonzerv
Elkészítés:
Egy jó nagy tálra lesz szükség a tésztához. Morzsold bele az élesztőt és tégy rá 1 fél kiskanálnyi cukrot, az élesztőgomba a cukorból fog táplálkozni. Eztán 1,5 dl (a csapból jól kiengedett kb. 40 fokos) meleg vizet kell az élesztőre önteni, hogy az élesztő felfusson. A tálat tedd félre.
Egy fazékba cseppents bele 1 csepp olívaolajat, kezdd el a tűzhelyen melegíteni és öntsd bele az összes paradicsomszószt. Tegyél bele 1 fél kiskanálnyi sót és egy késhegynyi borsot, bazsalikomot és oregánot, ezután közepes lángon 10-12 percig kell a szószt lassú keverés mellett főzni.
Ha az élesztő felfutott, add hozzá az összes lisztet, 1 kiskanálnyi sót és kb. 60ml olívaolajat. Gyúrd össze, ha a massza nem eléggé áll össze, öntsd rá a maradék olívaolajat és még kb. 50ml vizet! (Ha túl nedves a tészta, egy kis liszttel lehet orvosolni a problémát.)
Hámozd meg és darabold apróra a fokhagymát, bontsd ki a kukoricakonzervet, most meg a rukkolát. Készítsd elő a tepsiket és a nyújtófát (egy üres borsüveg is megteszi).
Ha letelt a 10perc és a szósz besűrűsödött, tedd bele a fokhagymát és/vagy a chilit, majd fűszerezd be alaposan. S a tökéletes pizzaszósz elkészült.
Most jöhet a sütő bekapcsolása, hogy előmelegedjen, s a pizzák hamar megsüljenek.
A tésztából tépj ki egy tetszőleges darabot és nyújtsd ki egy belőle 3-8mm vastag, nagyobb pizzaalapot. Az alapot vágd megfelelő formára és tedd kiolajozott tepsibe. Ha pici a pizzatésztád, nyugodtan tegyél többet 1 tepsibe :) Ezután a pizzaszósz és a feltét következik, csak helyezd a szószt és a kukoricát a pizza tetejére gondosan eloszlatva. Megjegyzés: a párolt zöldbabos-gombás feltétet ajánlom az ínyenceknek, nagyon finom.
Végül tedd a pizzát a sütőbe, nagyjából 8perc alatt meg fog sülni. Ha a tészta ropogós, a pizzát vedd ki a sütőből és boríts be a tetejét rukkolával. Jó étvágyat!
Készíts annyi pizzát, amíg a tészta el nem fogy :)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept