Mentás eperkrémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mentás eperkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 marék mentalevél
  • 2 cm-es gyömbérdarab
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 l víz
Recept idők

Elkészítés:

30 PERCES RECEPTEK
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a mentalevelet, az őrölt fahéjat, és főzzük kb. 10 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
A tojások sárgáját keverjük simára a maradék cukorral, a pudingporral, és a tejszínnel.
Tegyük vissza a leturmixolt levest a tűzre, majd amikor már forr, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tojásos-pudingos-tejszínes keveréket.
Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd kevergetve főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről, és szűrjük át egy szitán. (azért kell átszűrni, hogy az összeturmixolt menta ne kerüljön a levesbe, és szép selymes legyen)
Tálaláskor a langyosra hűtött levest merjük tányérba, és ízlés szerint mentás habgaluskával kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük