Kovászos uborka
Ízletes étek, a család kedvence lehet.
Kovászos uborka
Hozzávalók 4 személyre
- 1 szál kapor
- só
- víz
- 2 szelet kenyér
- uborka (az üveg méretéhez)
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
Mossuk le a kaprot, tegyük az üveg aljába, az uborkákat is mossuk meg, vágjunk le a két végéből egy picit, majd hosszában vágjunk bele 4-4 csíkot. Tegyük bele szépen az üvegbe. Keverjünk be vizet sóval, jó sós vizet 2l -hez 1,5-2 evőkanállal. Öntsük rá az uborkára, a tetejére pedig tegyük a kenyeret, hálóba csavarva. Kb 3 napig érleljük, ha lehet, tegyük ki a napra.
A kovászos uborka önmagában is fogyasztható vagy savanyúságnak is, jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept