Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel
Szupergyors mert burgonya nélkül készíthető, az alaprecept régen megvolt, én csak továbbfejlesztettem a baktergombócot egy kicsit, főleg az öntete isteni, mert jéghideg és mind a meleg, mind a hideg gyümölcsös gombócokra mennyei finomság.
Bármilyen gyümölccsel, vagy mézzel nagyon fincsi, és vigyázni kell mert pillanatok alatt elfogy.
Jó étvágyat!
Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel
Hozzávalók 6 személyre
Gombóchoz
- 1/2 liter víz
- 2 csipet só
- 7 dkg vaj
- 45 dkg finomliszt
Töltelékhez
- bármilyen ízlés szerinti gyümölcs
- fahéj
- őrölt szerecsendió
- pár csepp citromlé
Hempergetéshez
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg darált mandula
- tetszés szerinti mennyiségű zsemlemorzsa
- kevés porcukor
Öntethez
- nagyobb lime vagy citrom felének frissen kifacsart leve
- 8 ek méz
- 1 mentalevél
Elkészítés:
NYÁRI RECEPT
A fővő vízbe beletesszük a sót, a vajat, kissé elkeverjük kanállal, majd hozzákeverjük a lisztet is, és azonnal levesszük a tűzről , 5 percig kicsit hűlni hagyjuk.
Ebbe a gombócos receptbe nem kell burgonya !
Lisztezett deszkára borítjuk a nagyon meleg tésztamasszát, és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk, melyre jelen esetben a nektarin, szilva, alma, és eper aprított gyümölcshúsát helyezzük, fahéjjal, kevés őrölt szerecsendióval meghintjük, pár csepp citromlével meglocsoljuk és gombócokat formázunk, és megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót, mandulát, zsemlemorzsát a porcukorral, és a megfőtt, leszűrt gombócokat ebbe belehempergetjük.
Az öntethez 8 ek mézet, 1 nagyobb lime vagy citrom felének frissen facsart levével elkeverünk, és 1 mentalevelet mozsárban összezúzva hozzáadunk, majd hűtőbe tesszük, és tálaláskor a jéghideg öntettel csorgatjuk meg a gyümölcsös gombócokat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept