Spenótos csirkemelles cannelloni
Ez a recept egy diétázóknak és cukorbetegeknek készült könyvben volt, igaz, hogy spagettivel elkészítve. A párom nagyon szereti, pedig mindig is utálta a spenótot. Most már minden héten kell ilyent készítenem neki
Spenótos csirkemelles cannelloni
Hozzávalók 6 személyre
- spenót fél kg
- főzőtejszín egy kis doboz
- fokhagyma(3-4 gerezd ízlés szerint)
- margarin 5dkg
- fehérbors
- só
- petrezselyem
- cannelloni tészta (vagy spagetti) fél csomag
- sajt kb. 20 dkg
- 60 dkg csirkemellfilé
Elkészítés:
A spenótot kiolvasztom, majd a vajon megpárolom. A csirkemellfilét apró kockára vágom, majd belerakom a spenótba. Kifehéredésig főzöm, ekkor fűszerezem be és hozzátöröm a fokhagymát. Végül tejszínnel felöntöm annyira, hogy még sűrű állaga maradjon.
Hagyom kihűlni kicsit, majd a canneloni tésztába kiskanállal betöltöm és lerakom a kis csöveket egymás mellé egy jénai tálba. A maradék szószt ráöntöm, így még puhább lesz. Végül a sajtot ráreszelem a tetejére és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm kb 170-200 fokon.
Tejföllel leöntve tálalom kockákra vágva.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept