Sütés nélküli csokoládé
Sütés nélküli csokoládé
Hozzávalók 12 személyre
- 200 gramm legmagasabb kakaótartalmú csokoládé
- 250 ml tejszín (zsíros) Kiegészítés: bár én legközelebb kókusztejszínnel fogom kipróbálni
- 2 teáskanál őrölt kávé
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanál kakaópor ami zsírszegény (nekem most nem volt otthon így karobporral helyettesítettem)
- 1-2 kiskanál xilit
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- darált kesudió
Elkészítés:
Egy őzgerinc formát béleljünk ki zsírpapírral.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk fel. Ha felmelegedett a tejszín, akkor rakjuk bele a sót, a xilitet, a kávét, a kakaó- vagy karobport, az 1 evőkanál kókuszreszeléket.
Ha szeretjük, lehet belerakni egy kis citromlevet és vanília aromát is. De ez igazából el is hagyható.
Ezt jól alaposan elkeverjük, és mehet is bele az olvasztott csokoládé.
Jó alaposan összekeverjük, és a már előre kibélelt őzgerinc formába elsimítjuk. Egy kicsit megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle.
A tetejére a darált kesudiót és a kókuszreszeléket tesszük!
Ha ezzel mind kész vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe. :) Csak győzzük kivárni!
Másnap szeletekre vágjuk és fogyasztható is!
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept