Sárgabaracklekvár

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagymama konyhájából... Őszibarackkal is hasonlóan járjunk el!

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 kg sárgabarack
  • 3 kg kristálycukor
  • szalicil (vagy más tartósítószer) - a tasakon található utasítás szerint
Recept idők

Elkészítés:

Nyári recept
A barackokat kimagozzuk, jó alaposan megmossuk, ledaráljuk. Az így elkészült pépet feltesszük főni. Gyakran kevergessük, nehogy leégjen! Közben beletesszük a cukrot is, és kb. fél óra alatt (kevergetve) felforraljuk. Ha már nem folyik, jó lesz. Ha nem akar sűrűsödni, tehetünk bele étkezési zselatint is. Ha kifejezetten dzsemkocsonyásítót, tartósítót használunk, minden esetben olvassuk el a tasakon lévő utasítást! Ha elég sűrű a lekvár, merjük jól kimosott üvegekbe! Először mindegyik üveg aljára csak 1-1 kanállal tegyünk, hogy átvegye a hőt. Ha az üvegek megteltek, tegyünk a lekvárra késhegynyi szalicilt. A celofánt merítsük pár pillanatra vízbe, rakjuk az üveg tetejére, majd csavarjuk rá a tetőt! Következhet a száraz dunszt: a megtöltött üvegeket párnák, takarók közé tesszük, és ott hagyjuk kihűlni 3-4 napig!

1
2
3

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük