Hűvös csokisokk
Utálok a tűzhely mellett ácsorogni, de ezért megérte! A végeredmény egy igazi, tömör csokisokk lett!
Hűvös csokisokk
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 2 tábla étcsokoládé
- 0,5 liter tejszín
Elkészítés:
Keverj habosra a 4 tojás sárgáját a cukorral. Egy lábasba öntsd bele a tejszínt, majd kockázd bele a csokoládét és add hozzá a kikevert tojássárgát. Lassú tűzön kezdd el melegíteni (12/4-5 fokozaton) és folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg el nem kezd forrni, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, ha forrni kezd, akkor összeugorhat és oda az egész. Amint megsűrűsödött, vedd le a tűzhelyről, kavargassad még egy kicsit és várd meg míg kihűl, majd tedd be pár órára a hűtőszekrénybe. Végül, negyed óránként turmixold át óvatosan, a szünetekben tedd vissza a fridzsiderbe, a legvégén pedig tedd dobozba és irány a fagyasztó! Akinek van fagyigépe, az az utolsó kevergetős fázis helyett a fagylaltgépet használja. Pár óra hűtést követően tálalható!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept