Rukolla pesto
Rukolla pesto
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag rukkola
- 1 marék fenyőmag
- 1 dl olívaolaj
- fél fej fokhagyma
- parmezán
Elkészítés:
A salátát felvágom kis darabokra, és berakom az aprítóba a fenyőmaggal, egy kis olajjal és a fokival. Utána átteszem a botmixer edényébe, hozzáadok még olívaolajat ízlés szerint (attól függ, ki mennyire sűrűn szereti, de minimum 1 dl kell). És a parmezánt, azt is kb. egy marékkal. Dekára már réges rég nem szoktam kimérni semmit:)
Összemixelem és mehet az üvegbe:) Pár hétig eláll a hűtőben. Az állaga ilyen, és ennyi mennyiségből egy kisebb üveggel lett. Remek salátákba vagy kész husik mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept