Lazacos frittata
Egyik példakép bloggeremtől; Colors in the Kitchen-től származik a recept eredetije; minden hozzávalóját imádom, így elkerülhetetlen volt, hogy a friss zsenge alapanyagokkal megcsináljam.
Lazacos frittata
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg újkrumpli
- 5 nagy tojás
- 2 ek tejszín
- 2 ek liszt
- 1 csokor újhagyma
- 20-25 dkg lazac
- 1/2 citrom leve és héja
- 2 kk só
- őrölt bors
- 2 ek vaj
- 1-2 ek parmezán (opcionális)
Elkészítés:
NYÁRI RECEPTEK
A frissen fejtett, zsenge zöldborsót és a ledörzsölt, felkarikázott krumplit kb. 5 perc alatt előfőzzük, sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. A halat sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a citrom levével, illetve annak héját is ráreszeljük, majd egy felhevített serpenyőben, megolvasztunk egy evőkanálnyi vajat és a hal mindkét oldalát (ha van bőrös része azzal kezdjük), néhány perc alatt megsütjük (nálam ez 4-4 perc volt), még a serpenyőben forrón, letakarjuk egy alufóliával, amíg a többi művelettel elkészülünk.
A tojásokat jól felverjük, hozzákeverve a tejszínt és a lisztet, - illetve a sajtot, ha teszünk bele - majd beleforgatjuk az apróra karikázott hagymát és fűszerezzük (én ebbe is raktam néhány csepp citromlevet). Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal és az alját kirakjuk a krumplikarikákkal, majd jöhet a fóliától megfosztott, bőrtelenített halfilé, darabolva (villával is könnyen szétszedhető, olyan omlós kell legyen) és a zöldborsóval rétegezve. Erre öntjük a tojásos keveréket és a tetejére jöhet a maradék krumplikarika, ha van.
200°-os sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük, melegen tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept