Karamellás sajttorta
A feleségemnek készítettem.
Karamellás sajttorta
Hozzávalók 6 személyre
Tésztához
- 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
- 15 dkg vaj
Krémhez
- 500 g mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1,5 ek liszt
- 3 tojás
- 70 g tejföl
- vanília aroma
- citrom aroma vagy kevés citromlé
- 1 tubus karamellszósz
Elkészítés:
A darált kekszet össze kell keverni a megolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 170 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük. Ha kész, félre kell tenni, és megvárjuk, míg langyos lesz. Jöhet a krém: a krémsajtot összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, ízlés szerint vanília aromával, citromlével vagy citrom aromával, majd a 3 tojást egyenként beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük. Ha kész a krém, rákenjük a karamellszószt a keksz tetejére, majd ráöntjük a krémet. Tehetünk a krémbe karamelldarabokat is. Visszatesszük a sütőbe 170 fokra, 45 percre, vagy amíg a teteje meg nem barnul. Nem kell megijedni, ha a krém még folyós, mert hűtőbe kell tenni, miután kihűlt. Legalább egy éjszakán át hűtsük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept