Halleves
Egy ismerős idős nénitől hallottam.
A család is szereti.
Halleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet ponty
- 0,5 kg haltej és halikra
- 0,5 kg franciasaláta alap
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk halfűszerkeverék
- só
- 1ek étolaj
Elkészítés:
A halszeleteket és a belsőségeket besózzuk és halfűszerkeverékkel is megszórjuk, majd félretesszük.
A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzá adjuk a franciasaláta alapot és ezt is egy kicsit sütjük, hogy szép színe legyen a levesnek.
Felöntjük vízzel, és ha forr, beletesszük a halszeleteket és a belsőségeket is.
Kb. negyedóra alatt megfő a hal, és már tálalhatjuk is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept