Boros almaleves
Anyukám olvasott ehhez hasonló receptet egy újságban, és kicsit variált rajta.
Boros almaleves
Hozzávalók 4 személyre
- fél tasak vaníliapuding (legjobb a hidegen elkészíthető)
- 2.5 dl tej
- 4 kisebb alma
- 2 dl bor (a legjobb az alma, ha az nincs, akkor valamilyen fehér)
- 3 dl tejszín
- cukor
- citromfű
Elkészítés:
Keverjük simára tejben a pudingport, adjunk hozzá 2 dl tejszínt, továbbá a meghámozott almákat, a bort, a citromfüvet, kevés cukrot. Az egészet turmixoljuk össze. Ha sima, töltsük csészébe a levest, és tegyük hűtőbe. A megmaradt tejszínből verjünk habot, és tálalásnál díszítsük vele a levest, sőt a tetejére almakockákat is tehetünk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept