Babgulyás

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A marhahúst és a sertéshúst együtt Benke Laci bácsi receptjében olvastam.
A Szolnoki Gulyás Fesztiválon 10 alkalommal főztem ezt a receptet a kollégáimnak, végül már 110 litert.

Babgulyás

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg májbab
  • 80 dkg marhalábszár
  • 60 dkg füstölt csülök
  • 1 tk egész köménymag
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 1/4 db zeller
  • 1/2 karalábé
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 kk őrölt tárkony
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 10 dkg sertészsír

Elkészítés:

A csülköt előző este felkockázom és beáztatom, a babot is beáztatom külön edényben.
Megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk a hagymákat apróra, a zöldséget 2x2centisre. A húst megmossuk és 2x2 centisre vágjuk. A zsíron megdinszteljük a hagymákat és a köménymagot, a tűzről levéve az őröl paprikát ezután a húsokat majd a paprikát, paradicsomot hozzá adjuk. A húst, majd pici vizet és közepes lángon főzzük pörköltnek.
Egy másik edényben a babot főzöm tárkonyos vízben.
Ha jó félig megfő, hozzáadjuk a babot és a szükséges mennyiségű vizet és ezzel együtt a zöldségeket is, ha szükséges fűszerezzük.
A felkockázott zöldségeket a főzés vége előtt egy negyedórával rakom bele, így jó al dente állagúak lesznek. Friss barna kenyérrel és erős paprikával tálalom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük