Babgulyás
A marhahúst és a sertéshúst együtt Benke Laci bácsi receptjében olvastam.
A Szolnoki Gulyás Fesztiválon 10 alkalommal főztem ezt a receptet a kollégáimnak, végül már 110 litert.
Babgulyás
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg májbab
- 80 dkg marhalábszár
- 60 dkg füstölt csülök
- 1 tk egész köménymag
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1/4 db zeller
- 1/2 karalábé
- 4 db közepes burgonya
- 1 kk őrölt tárkony
- őrölt fűszerpaprika
- őrölt bors
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 10 dkg sertészsír
Elkészítés:
A csülköt előző este felkockázom és beáztatom, a babot is beáztatom külön edényben.
Megtisztítjuk a zöldségeket és felkockázzuk a hagymákat apróra, a zöldséget 2x2centisre. A húst megmossuk és 2x2 centisre vágjuk. A zsíron megdinszteljük a hagymákat és a köménymagot, a tűzről levéve az őröl paprikát ezután a húsokat majd a paprikát, paradicsomot hozzá adjuk. A húst, majd pici vizet és közepes lángon főzzük pörköltnek.
Egy másik edényben a babot főzöm tárkonyos vízben.
Ha jó félig megfő, hozzáadjuk a babot és a szükséges mennyiségű vizet és ezzel együtt a zöldségeket is, ha szükséges fűszerezzük.
A felkockázott zöldségeket a főzés vége előtt egy negyedórával rakom bele, így jó al dente állagúak lesznek. Friss barna kenyérrel és erős paprikával tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept