Chilis bab
Chilis bab
Hozzávalók 12 személyre
- 4-5 fej vöröshagyma - felkockázva
- 3 kg marhalábszár - felkockázva
- 1 nagy konzerv paradicsompüré
- erőspaprika - ízlés szerint
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1-1,5 kg tarka- vagy fehérbab
- oregánó
- kakukkfű
- őrölt bors
- fokhagyma
- bazsalikom
- pirospaprika
- kristálycukor
- só
- 1 konzerv ananász - kockára vágva
Elkészítés:
A hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a húst és megsózzuk. Megvárjuk, míg ez levet ereszt, majd a levet elforraljuk.
Ezután rászórjuk a fűszereket és az erőspaprikát, paradicsompürét. Így kicsit lepirítjuk, majd felengedjük vízzel, addig, hogy éppen ellepje. A vizet forráskor többször is pótoljuk (ha elforr róla).
Ha a hús elkezd puhulni, mehet bele a kukorica, az előfőzött vagy a konzerv bab és az ananász. Az ananász levét mind ne adjuk hozzá! Mehet rá a pirospaprika is.
A legvégén tegyük hozzá a cukrot és a fokhagymát. Ekkor majd hirtelen forr egyet, és ezután le is lehet venni a tűzről.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept