Kacsasült párolt lilakáposztával, tört krumplival

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kacsasült párolt lilakáposztával, tört krumplival

Hozzávalók 2 személyre

  • kacsamell és -combok
  • bors
  • 1 kg édes káposzta
  • 1 kg krumpli

Elkészítés:

A kacsdarabokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Kicsit bevagdaltam a bőrét, ezután bedörzsöltem kívül-belül sóval, borssal. Ezután betettem a hideg villanysütőbe. 180 oC-ra melegítettem a sütőt és ezen a hőmérsékleten sült ropogós pirosra a kacsa. Először bőrével felfelé tettem be. Félidőben megfordítottam majd az utolsó 10 percben ismét bőrével felfelé tettem, így szép piros lett. Sütési ideje, ahány kg annyi óra, plusz talán még fél. Sütése közben locsolgassuk saját zsírjával.
Párolt káposzta
A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig.
A kevés olajat felforrósítom, majd beleteszem a káposztát, lefedem. Ha sok a leve, kifacsarom. Gyakori kevergetés mellett kb. 15 percig párolom. Amikor úgy látom, majdnem kész, rászórom a cukrot, beleteszem az ecetet. Így párolódott még fedő nélkül, sűrűn kevergetve 10 percig.
A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Hagymát felszeleteljük, kockára vágjuk, kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk. Erre tesszük a krumplit, amit a lábasban törünk össze.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük