Halragu füstölt lazaccal
Az egyik szomszédom megkért, főzzek neki halragut, mert valakitől hallotta, milyen finom az. Meg is főztem én neki a füstölt lazac kivételével. Ám amikor Írországban ettem tenger gyümölcsei levest, ott éreztem az ételben a pikáns füstölt lazacízt. Na ezután már én is tettem bele füstölt lazacot is. A szomszédnak is jobban ízlett, meg a családnak is.
Halragu füstölt lazaccal
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g füstölt lazacfilé
- 750 g harcsafilé
- 250 g kockázott bacon
- 400 g tejszín( főző),
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 450 g francia saláta-alap( fagyasztott)
- 450 g tejföl
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 160 gr morzsolt csemegekukorica konzerv
- 1 dl fehér száraz bor
- só
- kakukkfű
- tárkony
- frissen őrölt szegfű bors
Elkészítés:
Gourmet recept
A halfilét 2-3 centiméteresre felkockázzuk, beszórjuk a fűszerekkel, és egy órát állni hagyjuk.
A bacont üvegesre sütjük és kiszedjük a zsírból és félretesszük másik ételhez!
A hagymákat megtisztítjuk apróra vágjuk, ezután a bacon zsírban megsütjük.
Hozzáadjuk az összetevőket, ha szükséges egy kis vizet öntünk bele, és 10-15 percig összeforraljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept