Lazac tésztával és szósszal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.

Lazac tésztával és szósszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1000 g fagyasztott vadlazacfilé
  • 100 g prágai sonka
  • 200 g gombakonzerv
  • 500 g tejszín
  • 475 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db szár zeller
  • 2 ek étolaj
  • durvára őrölt színes bors
  • 2ek étolaj
  • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)
Recept idők

Elkészítés:

Gourmet recept
A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát. Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk. A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig. Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük