Lazac tésztával és szósszal
A tésztát az egy baráti családtól kaptam. A tészták színezése nem mesterséges színező anyaggal van megoldva, hanem növényekből kivont festékkel(spenót, cékla,sárgarépa stb). Aki csak megkóstolta, mindenki dicsérte ezt a kreációt.
Lazac tésztával és szósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 1000 g fagyasztott vadlazacfilé
- 100 g prágai sonka
- 200 g gombakonzerv
- 500 g tejszín
- 475 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 db szár zeller
- 2 ek étolaj
- só
- durvára őrölt színes bors
- 2ek étolaj
- só
- 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta)
Elkészítés:
Gourmet recept
A filéket sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.A hagymákat megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A szár zellert alaposan megmossuk, ezután uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sonkaszeleteket felkockázzuk. A konzerv levét leöntjük. Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát. Hozzáadjuk a tejfölt és tejszínt, ezt jól összeforraljuk, így egy sűrű szószt kapunk. A szószt leturmixoljuk. A hal mindkét oldalát meggrillezzük, kb. 5-5 percig. Közben bő sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, ezt is 4-5 percig. Ezután tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept