Mascarponés csirkemáj

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A máj elképesztően puha lesz és nem olyan intenzíven “máj ízű”, így még az is megeszi, aki amúgy nem szokta. ;)
A recept eredetije Reviczky Krisztinától van, kissé átalakítottam, a magam ízlésére.

Mascarponés csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kápia paprika vagy színes paprika mix
  • 1 kk borsikafű
  • friss rozmaring
  • 1 ek olaj + 1 ek vaj
  • 4 ek mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

GOURMET RECEPTEK

Az alaposan megtisztított (ha lehet hártyázott) csirkemájakat falatnyi darabokra vágjuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk (vagy csak simán), felkarikázzuk. A fokhagymákat vékonyan felszeleteljük. A paprikákat tetszés szerint daraboljuk. A zsiradékokat megolvasztjuk, egy mélyebb, tapadásmentes serpenyőben, majd a hagymákat és a paprikát átforgatjuk benne, néhány pillanatig hagyjuk pirulni, majd hozzáadjuk a májat és óvatosan addig mozgatjuk a tűzön, míg minden darab elveszíti a nyers színét. Ekkor fűszerezzük; sóval, borsikafűvel (vagy fehérborssal), 2 ágacska friss, vagy egy kávéskanál szárított rozmaringgal. Néhány perc alatt összesütjük az ízeket és hozzáadjuk a krémsajtot, majd jól elkeverjük és még egyet rottyantunk rajta. Azonnal forrón tálaljuk; friss aszalt paradicsomos kiflivel a legjobb.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük