Mascarponés csirkemáj
A máj elképesztően puha lesz és nem olyan intenzíven “máj ízű”, így még az is megeszi, aki amúgy nem szokta. ;)
A recept eredetije Reviczky Krisztinától van, kissé átalakítottam, a magam ízlésére.
Mascarponés csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemáj
- 1 póréhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 kápia paprika vagy színes paprika mix
- só
- 1 kk borsikafű
- friss rozmaring
- 1 ek olaj + 1 ek vaj
- 4 ek mascarpone
Elkészítés:
GOURMET RECEPTEK
Az alaposan megtisztított (ha lehet hártyázott) csirkemájakat falatnyi darabokra vágjuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk (vagy csak simán), felkarikázzuk. A fokhagymákat vékonyan felszeleteljük. A paprikákat tetszés szerint daraboljuk. A zsiradékokat megolvasztjuk, egy mélyebb, tapadásmentes serpenyőben, majd a hagymákat és a paprikát átforgatjuk benne, néhány pillanatig hagyjuk pirulni, majd hozzáadjuk a májat és óvatosan addig mozgatjuk a tűzön, míg minden darab elveszíti a nyers színét. Ekkor fűszerezzük; sóval, borsikafűvel (vagy fehérborssal), 2 ágacska friss, vagy egy kávéskanál szárított rozmaringgal. Néhány perc alatt összesütjük az ízeket és hozzáadjuk a krémsajtot, majd jól elkeverjük és még egyet rottyantunk rajta. Azonnal forrón tálaljuk; friss aszalt paradicsomos kiflivel a legjobb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept