Hagymalevél leves
A szomszédom nem szereti a zöldhagymák levelét csak a fehér szárát és mindig áthozza nekem. Hiába mondom neki, a levelekben van az értékes klorofil és bűn kidobni. Aki nem hiszi nézzen utána!
A füstölt marhahús ötlete Pastramiból jött és vettem finom marhapofa húst, azt bepácoltam ( szegfűbors, só, menta levél) és megfüstöltem. A menta meg onnan jött, hogy vásároltam az egyik hipermarketben olasz pácolt marha combot, nagyon finom volt, és itt éreztem a menta ízét.
Hagymalevél leves
Hozzávalók 4 személyre
- 0,25 kg zöldhagymalevél
- 0,25 kg zöld fokhagymalevél
- 1 csokor medvehagymalevél
- 0,4 liter tejszín
- 0,2 liter tej
- 0,2 kg Padani sajt
- 0,20 kg füstölt marhapofa
- 0,25 kg kockázott bacon
- 1 ek vaj
- 1 ek ecet
- néhány petrezselyemlevél a díszítéshez
Elkészítés:
Gourmet recept
A füstölt marhahúst előző este beáztatjuk, majd apróra felkockázzuk.
A hagymaleveleket alaposan megmossuk és felaprítjuk.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy edényben, kevés vízbe feltesszük főni a húsokat, és amikor már teljesen megfőtt, beletesszük a hagymaleveleket a sajt kivételével, és épp, hogy csak felforrjon már zárhatjuk is el.
A sajtot mindenki ízlés szerint tesz bele és ecetet is, a petrezselyemmel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept