Csevap
A gyerekek voltak Horvátországban, és onnan jött a recept.
Így van mihez hasonlítani, párszor már megcsináltam a családnak.
Csevap
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg marhahús
- 0,25 kg sertéshús
- 0,25 kg birkahús
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl szódavíz
Elkészítés:
Gourmet recept
A húsokat lehártyázzuk és kétszer átdaráljuk. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, ezután lefedve, 24 órára hűtőbe tesszük.
Vizes kézzel ujjnyi rudacskákat formálunk belőle.
Faszénparázs felett, grillrácson szép lassan megsütjük, időnként forgatva.
Hagyományosan sózott, édes hagymát és ajvárt kínálunk hozzá.
Jól csúszik utána a kadarka.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept