Padlizsánkrém

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik munkahelyemen egy bolgár takarítónő kolleganőmtől tanultam meg ezt a finom étel elkészítési módot.
Én egészítettem ki apróra vágott lilahagymával, mert így még ízletesebb, és már a színkavalkád miatt is ínycsiklandozóbb!!!.
Már sokan a családomból, és barátaim közül is ettek belőle, nekik is ízlett.

Padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db padlizsán
  • 1 lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • hidegen sajtolt olívaolaj
  • friss petrezselyemzöld apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat megmosom, a vizet leitatom róluk, majd forró sütőben egy alufóliával kibélelt tepsiben addig sütöm (közben meg kell forgatni), amíg az egész megpuhul (kb. 30-40 perc); kivéve a sütőből, a csumájánál megfogva le kell húzni a külső vastag héjat - a közben kicsöpögő saját levét nyugodtan csöpögtessük a jénaiba -, a belső részét jénaiba helyezve, lehetőleg fakéssel, vagy fakanállal összevagdalva apróra, rászórom az apróra vágott lila hagymát, és a fokhagymaprésen kinyomott 3 gerezd fokhagymát, az egészet összekeverem ízlés szerint sóval, borssal, olívaolajjal, és a friss, apróra vágott petrezselyemmel. Beteszem a hűtőbe kb. fél órára.
Friss felszeletelt, vagy pirított kenyérrel tálalom.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük