Kakukkfüves csirkecomb tepsiben sült ratatouille-val
Kakukkfüves csirkecomb tepsiben sült ratatouille-val
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkecomb
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 3-4 db vöröshagyma
- 3-4 db paprika
- 2 marék koktélparadicsom
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
- 1,5 dl fehérbor
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.
A padlizsánt, a cukkinit, és a paprikát daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk négyfelé.
A zöldségeket tegyük bele egy tepsibe, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük rá az olajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután a zöldségeket húzzuk a tepsi széléhez, majd helyezzük középre a befűszerezett csirkecombokat. A tetejére tegyük rá a frissen szedett kakukkfűágakat (v. szórjuk meg szárított kakukkfűvel), majd öntsük alá a bort.(v. vizet)
Fóliával fedjük le a tepsi tetejét, majd helyezzük be, előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt pároljuk puhára.
Amikor már puhára párolódott a hús, és a zöldségek, vegyük le a fóliát, majd szórjuk bele a koktélparadicsomot. (v. nagyobb paradicsomot, feldarabolva)
Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sült csirkecombot a zöldségekkel együtt kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept