Kínai csirkés leves
Egy már megszűnt, ételkiszállító cég receptje alapján készítettem el ezt a levest. Csak azt sajnálom, hogy az illatát nem tudom feltölteni. :)
Kínai csirkés leves
Hozzávalók 4 személyre
- 1-1.5 liter víz vagy csirke alaplé
- jó diónyi friss gyömbér, vékony csíkokra vágva (julienne)
- 2-4 ek szójaszósz (színtől függően)
- 1 tk szezámolaj
- 10 dkg ázsiai tészta (mie)
- 30-50 dkg csirkehús csíkozva
- 1 kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 konzerv babcsíra (opcionális)
- 1 póréhagyma vékonyan csíkozva
- 50dkg, vagy egy fej kínai kelkáposzta
- 3 közepes sárgarépa csíkozva
- 1 marék shiitake
- 1 friss chili aprítva ízlés szerint
- 1-2 gerezd fokhagyma aprítva
Elkészítés:
GOURMET
A húsleves alaplét felforraljuk és félig megfőzzük benne a csirkét a gyömbérrel és a szójaszósszal, szezámolajjal ízesítve. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket és néhány perc alatt roppanóspuhára főzzük őket, utóízesítünk és folyadékot pótlunk, ha szükséges. Elzárjuk a tüzet a leves alatt és belenyomkodjuk a tésztát, majd legalább 10 percig lefedve pihentetjük, hogy a tészta megszívja magát és megpuhuljon.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept