Lazac burger ínyenc mártással

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy kedvencem a lazac, de csak ritkán jutok hozzá, így igyekszem különlegessé varázsolni a belőle készült fogásokat. A húspogácsa alapötletét, egyik kedvenc gasztrobloggeremnél láttam. Házi hamburgerzsemlével az igazi! :)

Lazacburger ínyenc mártással

Hozzávalók 2 személyre

  • 12,5 dkg vadlazacfilé
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt színes bors
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • ízlés szerint aprított chili
  • 1 friss tojás sárgája
  • 1-1,2 dl semleges olaj
  • nagy csipet só
  • 1 kk cukor vagy méz (ízlés szerint)
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk mustár
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek aprított snidling
  • 1 ek reszelt csemegeuborka
  • vaj, olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

GOURMET RECEPTEK
A lazacfilé bőr nélküli legyen, ha nem az, szedjük le róla. Legegyszerűbb késes aprítóba rakni, a halpogácsa többi hozzávalójával - hagyma, só, bors, petrezselyem, citromhéj, chili - együtt és pár mozdulattal, durvább péppé összeforgatni a géppel (csak a hagymát és petrezselymet aprítottam finomra előtte). Ha ilyenünk nincs, akkor reszeljük le a hagymát és egy villával, alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. Formázzunk a masszából két pogácsát és tartsuk hidegen a sütésig. Egy serpenyőben hevítsünk fel 1ek olajat, majd adjunk hozzá kb. 2dkg vajat és a húspogácsák mindkét oldalát süssük kb 2-3 percig, közepes-nagy lángon. A lazacnak nem kell sok, különben kiszárad. Tálalásig, letakarva tartsuk melegen.
A mártáshoz majonéz alapot készítünk; a sárgájával, sóval, mustárral, citromlével és a lassan adagolt olajjal, végül a tejföllel lazítjuk és belekeverjük a snidlinget, az uborkát, ízlés szerint édesítjük ha szükséges, tálalásig hűtőben pihentetjük.
A szendvics összeállításához pirítsuk meg a felezett zsömlék belső felét; ízlés szerint rakhatunk friss zöldségeket; salátát, paradicsomot és lilahagymát, illetve gazdagon adagoljunk a húsra a mártásból is. Sütőben sült édesburgonyahasábbal tálaltam.

1
2

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük