Marhalép póréhagymával
A lép a májjal egyenértékű finomság, sokan ezt nem tudják, így nem is használják.
A családi disznó- és borjúvágásoknál tanultam ezt meg.
Nem egy drága étel, de finoman el lehet készíteni.
A családban mindenki szereti.
Marhalép póréhagymával
Hozzávalók 2 személyre
- 0,50 kg marhalép
- 1/4 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 marék rizs
- 2 ek. zsír
Elkészítés:
Gourmet receptek
A lépet megtisztítjuk a faggyútól, majd megmossuk, ezután hosszában felcsíkozzuk és vékonyra felszeleteljük.
A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk. A zsír egyik felén dinszteljük a hagymákat, és a lépet, később rászórjuk a fűszereket. Egy másik serpenyőben, a zsír másik felén a rizst dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, vizet öntünk alá, és főzzük, majd lefedjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció