Hamis teknősbéka leves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

THOMAS LIVEN szakácskönyvében olvastam a teknősbéka levesről, ami nagyon finom és igen borsos árú. Aztán egy régi magyar szakácskönyvben megtaláltam ezt a változatot, amelynek csak a nevében szerepel a teknős. Napjainkban a mocsári teknős védett állat, így ez tulajdonképpen egy marhahúsleves egytálétel, amit azért érdemes elkészíteni.
A családnak és a szomszédoknak többször megfőztem.

Hamis teknősbéka leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 kg marha ( fejhús)
  • 1 dl liter vörös bor
  • 4 cl konyak
  • 1db nagy vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 10 db bimbós kel
  • 1/2 db zeller gumó
  • 1 kisebb fej kínai karfiol
  • cayyenne-i bors
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • víz
  • 12 dkg sertésmáj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Gourmet recept
A zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és felkockázzuk.
A húsokat megmossuk, a felesleges részeket levágjuk és apróra felkockázzuk.
A fazékban a hússzeleteket föleresztjük a borral és konyakkal, a szükséges vízzel és a zöldségekkel felfűszerezzük majd lassan főzzük.
A májat megmossuk, felaprítjuk, ezután ledaráljuk vagy leturmixoljuk.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk belőle. A májgaluskákat belefőzzük a levesbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük