Hamis teknősbéka leves
THOMAS LIVEN szakácskönyvében olvastam a teknősbéka levesről, ami nagyon finom és igen borsos árú. Aztán egy régi magyar szakácskönyvben megtaláltam ezt a változatot, amelynek csak a nevében szerepel a teknős. Napjainkban a mocsári teknős védett állat, így ez tulajdonképpen egy marhahúsleves egytálétel, amit azért érdemes elkészíteni.
A családnak és a szomszédoknak többször megfőztem.
Hamis teknősbéka leves
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg marha ( fejhús)
- 1 dl liter vörös bor
- 4 cl konyak
- 1db nagy vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 10 db bimbós kel
- 1/2 db zeller gumó
- 1 kisebb fej kínai karfiol
- cayyenne-i bors
- bors
- só
- rozmaring
- kakukkfű
- víz
- 12 dkg sertésmáj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- 1db tojás
Elkészítés:
Gourmet recept
A zöldségeket megtisztítjuk megmossuk és felkockázzuk.
A húsokat megmossuk, a felesleges részeket levágjuk és apróra felkockázzuk.
A fazékban a hússzeleteket föleresztjük a borral és konyakkal, a szükséges vízzel és a zöldségekkel felfűszerezzük majd lassan főzzük.
A májat megmossuk, felaprítjuk, ezután ledaráljuk vagy leturmixoljuk.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk belőle. A májgaluskákat belefőzzük a levesbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept