Olivás baconban sült csirkemáj
Az olíva nagyon egészséges és fel lehet használni egyszerű ételek elkészítésénél is.
Egy spanyol szakács mondta, hogy az olívabogyó és olívaolaj együtt adja ki az olíva ízét.
A hét szem olívához azért ragaszkodom, mert van egy török mondás:
„Hét szem olívabogyó naponta, ez a hosszú élet titka.”
A szomszédaimnak készítettem el először, de nem utoljára.
Olivás baconben sült csirkemáj
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g csirkemáj
- 200 g füstölt szeletelt bacon
- 150 g magozott zöld és fekete olívabogyó fele-fele arányban,
- só
- őrölt majoranna
- extra szűz olívaolaj
- néhány db fogpiszkáló
Elkészítés:
GOURMET
A májat megmossuk leitatjuk egy törlőpapírral.
Megszórjuk sóval és majorannával. Két darab májat tekerünk egy baconbe, majd egy fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy jénai tálba rakjuk a tekercseket, öntünk rá pár csepp olívát és óvatosan megmikrózzuk.
Tálalás: Ha kisültek, keresztben elvágjuk. A képen látható módon tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept