Sült kacsamell
Barátnőm készítette így egy buli alkalmával. Itt épp kölessel szervíroztuk.
Sült kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kacsamellfilé
- só
- bors
- 2-3 rozmaringszál
- kakukkfű
- 1 alma
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztítjuk, ha kell, eltávolítjuk a bőrön lévő szőröket. A melleket félbevágjuk, a bőrt beirdaljuk. Majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis kacsazsírban mindkét oldalát megsütjük, előbb a bőrös felüket tesszük a serpenyőbe. Aranybarnára pirítjuk. Majd beletesszük a sütőbe. A rozmaringszálat és az almát a hús mellé tesszük, kakukkfűvel pedig megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, és alufólia alatt kb. 15-25 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept