Nyúlragu
Nyúlragu
Hozzávalók 4 személyre
- olívaolaj
- 1 közepes lilahagyma
- 2 sárgarépa
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- 800 g vadnyúl
- 1 evőkanál liszt
- 1 pohár fehér bor
- só
- bors
- 500 ml húsleves
- 500 g széles metélt
- diónyi vaj
- 100 g füstölt sajt
- 1 narancs héja
- petrezselyem
Elkészítés:
GOURMET Recept
Olívaolajon megpároljuk a hagymát, a sárgarépát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Hozzákeverjük a húst és a lisztet. Megöntözzük a fehér borral, sózzuk, borsozzuk.
Húslevessel felöntjük, hogy éppen ellepje a húst. Felforraljuk, majd előmelegített sütőbe tesszük másfél órára, hogy foszlóssá váljon.
Megfőzzük a tésztát.
A raguból kivesszük a babérlevelet, beletesszük a vajat, a sajtot és a narancs reszelt héját.
Petrezselymet aprítunk és beletesszük a raguba.
A ragut a tésztára tesszük és jól nyakon öntjük egy adag extra szűz olívaolajjal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept