Borsófőzelék
Borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1kg zöldborsó
- só
- bors
- pirospaprika
- 1 kk. cukor
- petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj/zsír
- liszt
Elkészítés:
A borsót olajon/zsíron pár percig pároljuk, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük hideg vízzel, hogy a víz épp ellepje a borsót. Sóval, borssal, kevés cukorral ízesítjük. Puhára főzzük. Elkészítjük a rántást, amibe belenyomjuk a fokhagymát. Közvetlen felengedés előtt pedig az apróra vágott petrezselymet is beletesszük. Forrás után hagyjuk még kb. 10 percig a főni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept