Paradicsom pestos csirkemell tripla burokban
Paradicsomos pestos csirkemell burokban
Hozzávalók 2 személyre
- 1 leveles tészta
- 1/2 kg csirkemell
- egy marék aszalt paradicsom
- 5 dkg rizs
- 1/4 kelkáposzta
- fokhagyma
- bazsalikom
- 5 dkg kemény sajt
- 1 kanál házi ketchup
- 5-6 dió/fenyőmag
- tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
GOURMET RECEPTEK
Amíg a csirkemellet megpirítjuk, az aszalt paradicsomokat meleg vízbe áztatjuk.
Előveszünk egy leveles tésztát, egy csokor bazsalikomot
A rizst megpároljuk, a kelkáposztacikket leforrázzuk, diót törünk, fokhagymát pucolunk.
A pesto elkészítése:
Az aszalt paradicsomokat botmixerbe tesszük, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, a darabolt diót vagy fenyőmagot, a fokhagyma gerezdet, a sajtot, sót, borsot, olajat és összepürésítjük.
A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük a pestóval.
Leterítjük a tésztára a kelkáposzta leveleket, melyre a párolt rizs kerül.
Végül a maradék pestóval összekevert csirkemell darabkák következnek.
Jó szorosan összecsavarjuk, lekenjük tojással, és megsütjük 30 perc alatt forró sütőben.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept