Vaníliakrémes epertorta
Különösebb története nincs ennek a sütinek. Imádjuk az epret, édességre vágyott a család. És jött ez az ötlet - és megszületett ez a finomság!
Vaníliakrémes epertorta
Hozzávalók 8 személyre
- _Piskóta_:
- 8 db tojás
- 8 ek. cukor
- 7 ek. liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl étolaj
- 1 dl ásvány- vagy szódavíz
- csipet só
Vaníliakrém
- 2 cs. vaníliapuding
- 6 dl tej
- 1 ek. rumaroma
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- csokidara
- tetszés szerinti gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjébe teszem a csipet sót, és elkezdem habbá verni. Mikor kezd keményedni, beleteszem a cukrot, és azzal verem kemény habbá. Utána egyenként teszem bele a tojássárgákat - folyamatos keverés mellett -, majd az olajat, és az ásványvizet.
A lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, és hozzáadom a tojáshabhoz. Óvatosan összeforgatom, és szilikonos tortaformába öntöm. A sütőt 200 fokra előmelegítem, de már csak 180 fokon sütöm a piskótát. Ha elkezdene nagyon barnulni a teteje, sütőpapírral letakarom. Tűpróbáig sütöm (kb. 30 perc).
Ha megsült, a formából kivéve hagyom kihűlni.
A vaníliás pudingból és tejből pudingot főzök (egy kicsit sűrűbbre), ha kész, hozzákeverem a rumaromát.
A puha vajat és porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás pudingot, és jól összedolgozom.
A piskótát 3 lapra vágom, és megkenegetem őket, a krémre ültetem a gyümölcsdarabokat.
A piskóta tetejét is megkenem krémmel, majd díszítem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept