Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Dietetikus barátnőmtől tanultam ezt a receptet, csak én a füstölt szalonnát hozzá "álmodtam", és így lett tökéletes!
Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 db csirkecomb
- 1 kg sav.káposzta
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- só
- bors
- őrölt kömény
- kb. 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Gourmet recept
A csirkecombok bőrét fellazítom, majd besózom őket, és félreteszem.
A savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, átöblítem) kinyomkodom, és apróra vágom. Egy pici olívaolajon átsütöm az apróra vágott szalonnát, rádobom a káposztát, sózom, borsozom, és meghintem a köménnyel. Kb. fél dl vizet öntök alá, letakarom, és 15 percig párolom. Ha meghűlt, a csirkecombokat megtöltöm vele. Sütőzacskóba teszem, és ráöntöm a maradék olíva olajat. Előmelegített sütőbe teszem, és szép pirosra sütöm.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció