Ízes-mézes csirkecombok
Ízes-mézes csirkecombok
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db csirkecomb
- 2 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk bors
- kakukkfű
- 1 kk chilipaprika
- 2 ek méz
- 1 dl olaj
- só
Elkészítés:
GOURMET RECEPTEK
A hús zamatát a sok-sok hagyma, a méz, a chili és a kakukkfű aromája adja.
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd bekenjük a következő páccal.
(A mézet, a chilit, a sót, borsot összekeverjük az olajjal.) Kb. egy órát pácolódni hagyjuk.
Egy tepsibe belerakosgatjuk a combokat, és megszórjuk a kétféle hagymával.
Néhány szál friss kakukkfüvet megmossuk, és ráhelyezzük a húsok tetejére.
Fóliával letakarjuk, és egy fél órát pároljuk, majd szép pirosra sütjük.
Sült krumplival, és házi savanyúsággal tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept