Kapros-tejszínes bárányraguleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kapros-tejszínes bárányraguleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg báránycomb
  • 20 dkg nagy szemű bab
  • 1 fej hagyma
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 fej karalábé
  • 1/2 pici fej zeller
  • 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy evőkanál kacsazsír
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom, a kacsazsíron üvegesre párolom. Majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom. Utána hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.

Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot. Így főzöm, míg megpuhul a hús és a többi hozzávaló. Végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot, az egészet összeforralom.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük