Kapros-tejszínes bárányraguleves
Kapros-tejszínes bárányraguleves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg báránycomb
- 20 dkg nagy szemű bab
- 1 fej hagyma
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/2 fej karalábé
- 1/2 pici fej zeller
- 2-2 szál zeller és petrezselyemzöld
- 1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl jó fajta, száraz fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy evőkanál kacsazsír
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágom, a kacsazsíron üvegesre párolom. Majd ráteszem a felkockázott bárányhúst, megborsozom, megsózom, hozzáadom a köményt és kissé megpirítom. Utána hozzáadom a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot. Így főzöm, míg megpuhul a hús és a többi hozzávaló. Végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, ha szükséges teszek hozzá még sót és borsot, az egészet összeforralom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept