Párolt marhalábszár csípős csirkeszárnnyal és szójás tésztával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Párolt marhalábszár csípős csirkeszárnnyal és szójás tésztával

Hozzávalók 4 személyre

  • A marhához:
  • 2 szelet marhalábszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál angol zeller
  • 1 db citrom
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 4 cm gyömbér
  • 0.5 dl olaj
  • 30 dkg spagetti
  • 2 szál újhagyma
  • A csirkéhez:
  • 4 db csirkeszárny
  • 3 ek keményítő
  • 1 db tojás
  • 2 db száraz zsemle
  • 2 db száraz chili
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A marhaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel együtt egy mélyebb serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje, hozzáadjuk a szójaszószt, valamint a citrom kifacsart levét és fedő alatt puhára pároljuk. A csirkeszárnyakat három darabba vágjuk, besózzuk és megszórjuk a száraz chilivel.

A száraz zsemlét burgonyareszelőn lereszeljük. A szárnyakat keményítőbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. A spagettit bő sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A marhaszeleteket kivesszük, a levét átpasszírozzuk és összekeverjük a kifőtt tésztával, valamint a karikára vágott újhagymával. A párolt marhaszelettel és csirkeszárnyakkal együtt tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük