Párolt marhalábszár csípős csirkeszárnnyal és szójás tésztával
Párolt marhalábszár csípős csirkeszárnnyal és szójás tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- A marhához:
- 2 szelet marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál angol zeller
- 1 db citrom
- 0,5 dl szójaszósz
- 4 cm gyömbér
- 0.5 dl olaj
- 30 dkg spagetti
- 2 szál újhagyma
- A csirkéhez:
- 4 db csirkeszárny
- 3 ek keményítő
- 1 db tojás
- 2 db száraz zsemle
- 2 db száraz chili
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A marhaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a nagyobb darabokra vágott zöldségekkel együtt egy mélyebb serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ellepje, hozzáadjuk a szójaszószt, valamint a citrom kifacsart levét és fedő alatt puhára pároljuk. A csirkeszárnyakat három darabba vágjuk, besózzuk és megszórjuk a száraz chilivel.
A száraz zsemlét burgonyareszelőn lereszeljük. A szárnyakat keményítőbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük. A spagettit bő sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A marhaszeleteket kivesszük, a levét átpasszírozzuk és összekeverjük a kifőtt tésztával, valamint a karikára vágott újhagymával. A párolt marhaszelettel és csirkeszárnyakkal együtt tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept